Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ruaje këtë postim

Çka është Nota ?

loading...
NOTË I f. sh.
1. muz. Shenjë që përfaqëson një tingull muzikor sipas shkallës dhe gjatësisë;
vetë tingulli kur këndohet ose luhet në një vegël; let. sh. muz. tekst i një vepre
muzikore, i shkruar me këtë shenja; fletë ose fletore me tekste të pjesëve
muzikore. Nota «re». Notë e plotë. Notë katërshe (tetëshe). Nota nën
pentagram (mbi pentagram). Mësoj notat. Marr një notë këndoj me zë një
tingull ose i bie në vegël. Këndoj (i bie) me nota. E hedh në nota. I vë përpara
notat.
2. fig. Ngjyrimi që merr diçka e shprehur ose e shkruar sipas ndjenjave dhe
qëndrimit të njeriut; tipar dallues që merr në shprehjen e jashtme një dukuri;
veçori e shprehjes në një vepër artistike. Nota optimiste (të gëzuara). Nota të
zymta (pesimiste). Nota lirike (dramatike). Nota antifeudal (antiklerikale).
Nota shqetësimi (ironie). Sjell nota të reja (një notë të re).

qka eshte nota,cka eshte note,cfare jane notat,qka jane notat,ceshte nota,cka jane notat,qfare eshte nota

Related Posts :