Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ruaje këtë postim

Si e benin ndarjen e tokes juristet Osman ?

loading...

Si e benin ndarjen e tokes juristet Osman ?

Juristet osman në shek. XVI krijojnë konstrukcionin juridik mbi ndarjën e të gjithë tokës Brenda perandorisë në tri kategori:
a) tokat dhjetore (erzi arshije),
b) tokat e haraçit (erzi haraçije) dhe
c) tokat luftarake, tokat e shpatës ose tokat e perandorit (erzi han-memleket).

Related Posts :