Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ruaje këtë postim

Forumi Shqiptar: “Mesoni se kush jan gjuhet e programimit dhe cili eshte numri i tyre” plus 10 more

loading...

Forumi Shqiptar: “Mesoni se kush jan gjuhet e programimit dhe cili eshte numri i tyre” plus 10 more


Mesoni se kush jan gjuhet e programimit dhe cili eshte numri i tyre

Posted: 05 Sep 2016 04:18 PM PDT

Stafi i forumit shqiptar do te kerkoja mire kuptim nga ju pasi postimi eshte ne anglisht (ndoshta eshte shkelje rregullash ketu )
Por ajo qe sot dua ta ndaj me ju eshte qe te jemi ne dijeni sa cilat jan gjuhet e programimit .

Shum shpejt do ta shkruaj ne shqip nje mesim per kete .

Lista e plote eshte ketu :
http://www.seo123.ml/2016/08/the-big...amming_25.html


Gjithashtu kam nje lutje per ju ne qoft se stafi ka nje anglisht foles te mire do te doja qe kete mesim ta shkruajm (perkthenim ne shqip)

Learn more about how the technology of programming languages ​​evolved, Ekant tools and frameworks that were the foundation of Computer systems in enterprise programming languages ​​countless which has led the technology foundation until today Summer vacation usually brings a lot of time for people. Instead of sitting around and Being lazy, why not take the time to learn a new programming language? I'm not recommended a specific language on others at this time, but by providing a list of the language based on Github and TIOBE. I have tried not to categorize or certified this list of languages ​​in any way, so please do not complain about some technology old or useless being marked. If you think there is a language that should be added, please leave it in a comment along with a link to information about the language, preferably in language Wikipedia or current page. I give no guarantee that the links to these languages ​​are what was meant by Github or TIOBE, but they have no about an official site for the languages ​​so I did my best to find something. Now we take a look and to illuminate what programming languages ​​are those that bring technology over the years , The msojm how the technology evolved programming languages the list given below are a total of 256 that we know or admini of theseo123.blogspot.com / seo123.ml has knowledge of them "their names" please refer edit or us if you have more knowledge about what is recognized today programmim languages :
Kliko ne lidhjen me poshte .

http://www.seo123.ml/2016/08/the-big...amming_25.html

"Lutjuni nënë terezës, dhe ajo do t'ia përcjell lutjët Zotit", mashtron Don Lush Gjergji !

Posted: 05 Sep 2016 04:41 AM PDT

Çfarë thonë prifti Don Lush Gjergji për shenjtërimin e Nënës Terezë?
KUSH DO T’I LUTET NËNËS TEREZË NË KOSOVË?Vatikani ka vendosur që me 4 shtator Nëna Terezë të bëhet e shenjtë. Kjo nënkupton që Nëna Terezë tashmë sipas fesë katolike do të jetë një ndër personat e shenjtë të cilës njerëzit mund t’i luten dhe të kësisoj të garantohet se kjo lutje apo falënderim i transmetohet Zotit.

Personat e shenjtë janë të njohur në konceptet e gati të gjitha religjioneve por vetëm feja katolike e ka ruajtur dhe specifikuar shenjtërinë, si një person që ka bërë mrekulli shëruese.

Në Kosovë, lajmi për shenjtërimin e Nënës Terezë është parë si një nga lajmet më të rëndësishme për imazhin e shqiptarëve në botë.

Krenari dhe nderë, vendimin e Vatikanit e kanë cilësuar edhe liderët shtetëror dhe personalitete të rëndësishme të jetës akademike, politike e kulturore në Kosovë.

Zyrtarisht Kosova me Kushtetutë është vend laik. Sipas regjistrimit të fundit të popullsisë në vitin 2012, në Kosovë janë 1 milionë e 739 mijë e 825 banorë. Fiks 1 milionë e 660 mijë 598 kosovarë apo 96 për qind e të regjistruarve janë deklaruar mysliman, 2.2 për qind katolik dhe 1.5 për qind ortodoksë.

Në formularët e regjistrimit të popullsisë ishte edhe mundësia që të mos deklarohet fare feja apo edhe të mohohej ajo. Kësisoj 1 mijë e 209 kosovarë të Kosovës janë deklaruar se nuk i përkasin asnjë feje, ndërsa 7 mijë e 77 persona nuk janë përgjigjur fare pyetjes se cilës fe i takojnë.

Çfarë thonë prifti Don Lush Gjergji, për shenjtërimin e Nënës Terezë?

Sipas fesë katolike: “Është diçka e jashtëzakonshme, dekreti përfundimtar për caktimin e ditës kur do të ngjajë mesha e shenjtërimit të Nënës Terezë. Është caktuar dita e diel e 4 shtatorit si dita kur do të bëhet shenjtërimi i saj. Kjo lidhet me datën e rëndësishme sepse pikërisht të dielën e 5 shtatorit 1997, Nëna Terezë kaloj në amshim apo siç thoshte ajo ‘po i kthehet të Atit’. Tashmë me shenjtërimin e saj, Nëna Terezë e cila sa i ishte gjallë na përfaqësoj denjësisht, do të jetë avokati apo ndërmjetësi i njerëzve tek Zoti. Tash çdo shqiptar mund t’i lutet dhe ta falënderoj Zotin nëpërmjet Nënës Terezë. Ta lusim dhe ta falënderojmë Zotin nëpërmjet Nënës Terezë dhe ajo do t’ia përcjellë atit tonë”, ka thënë Don Lush Gjergji për televizionin publik, transmeton Insajderi.com.

Ne i themi ketij don Lush karleones, se jo çdo Shqiptar do t'i lutët një të vdekurit, një statuje apo nje fotografije,... por çdo katolik shqiptar, qe dmth, 2.2% e popullesis Shqiptare do t'i lutet ne shenje idhujtarie !

Ku mundet të shikosh ndeshjet e Shqipërisë dhe të Kosovës në Kupën e Botës kur jeton jashtë vendit?

Posted: 02 Sep 2016 08:15 AM PDT

Të këtë hënën fillon ndeshjen të Shqipërisë në kualifikimin të kupës se botës kundër shkavellësh. Dua ta shikoj si gjithë shqiptar(e) patriotik(e),të nder(e) dhe të mirë. Megjithatë, kam një problem: në Hollande nuk e transmetimohet, vetëm ekipin e Hollandes. Kështu, kam nevoje për ndidhimë. A di dikush ku shikon ndeshjen e lirë (në internetin, në app, etj.)? Më e parapëlqen të shikoj drejtpërdrejtë, apo video regjistrimi i ndeshjes mua është mirë. Sa kohë që kam mundësinë të shikoj ndeshje të plotë, me vjen mirë. Çdo përgjigjete janë të mirëpritura.

Faleminderit që më parë.

*Nëse më ndidhmon mua dhe që ta jep medium ku mundet të shikoj ekipin e Kosovës, ti je vërtet i/e shkëlqyer!
:^pikepyet:^pikepyet:^pikepyet:

mirëmëngjes të gjithëve

Posted: 01 Sep 2016 11:47 PM PDT

Pardje kam regjistruar për këtë kuvend. ashtu, dua të më prezantoj mua, të cili më u rekomandohet.

Emri im është Edon. Jam gjashtëmbëdhjetë vjeç. jam lindur në Hollande e jetoj ende atje. Baba im është prej Kosovës. erdhi në hollandë gjatë vitesh te 90've. Atje takoi e martoi me nënën time, e kujt nënë është nga Serbia. Unë pranoj të jem një përzierje të gjaku të ndryshëm, veç mëvete identifikoj si shqiptar edhe familja ime në Kosovë.

Jam nxënës të gjimnazit. Ëndërr im është që të bëhëm mjek e nis klinikë në Kosovë. Nuk bëj aspak sport se merrem me bëj detyrat e përpiqem të arrij nota të mira. Megjithatë, shtepi im është dhjetë kilometra larg shkollës. Këtë largesi ngas biçikletë. Gjithashtu, bëj disa push-upet e pull-upet kur jam në shtëpi.

Më mirë se vjen që gjeta këtë faqe. Në fshat im jeton jo familje shqiptare të gjithë. Në shkollë unë jam dhe vetëm person i cili ka origjine prej Balkanit.

Tash duhet të ndal me duke shkruar se duhet të shkoj te shkollë.

Të gjithë kalofshin një ditë të mirë.

Shkalla matese e zhvillimit të qytetrimit. ( Qytetrimi ku bën pjesë ZOTI )

Posted: 01 Sep 2016 04:46 AM PDT

Shkalla matese e zhvillimit të qytetrimit. ( Cfarë zhvillimi duhet të arijmë që të bejmë pjesë me Krijuesin tonë )

Shkalla Kardashev e matjes.
Shkalla Kardashev është një metodë e klasifikimit të qytetërimeve në bazë të nivelit të tyre teknologjik, i propozuar në vitin 1964 nga astronomi rus Nikolai Kardashev.

Ai përbëhet nga disa lloje qytetrimesh, bazuar në sasinë e energjisë që përdor qytetërimi, sipas një progresion eksponencial. Ekzistenca e qytetërimeve të përshkruara është thjesht hipotetike, por kjo shkallë është përdorur si pikënisje në kërkimin SETI, dhe është përmendur edhe në disa vepra fantastikoshkencore.

Lloji I: Civilizimi në gjendje të përdorë të gjithë energjinë e disponueshme nga planeti i tij.

Type II: Civilizimi në gjendje të mbledhë të gjithë energjinë e yllit në sistemit të tyre diellor .

Lloji III: Civilizimi në gjendje të përdorin të gjithë energjinë e galaktikës së tij.

Lloji IV: Civilizimi në gjendje për të kontrolluar të gjithë energjinë e një grupi galaktikash.

Lloji V: Civilizimi në gjendje të perdorë të gjithë energjinë e të gjithë universit të dukshëm.

Lloji VI: Civilizimi në gjendje të perdorë energjinë e shumë universeve , me mundësi të ndryshuar ligjet e fizikës në secilën prej universeve të shumëfishta.

Lloji VII: Civilizimi i Perëndive me aftësinë për të krijuar universe sipas dëshirës dhe të përdorë të gjitha ato si burime të energjie.

Lloji VIII: Civilizimi i Hyjnive Superiore në gjendje të krijojë universe sipas dëshirës, por që mund te përdorë energji nga burime jo-kozmike.

Lloji IX: Civilizimi i Hyjnive Jashtëzakonisht Superior të aftë për të krijuar objekte jo-kozmike dhe i përdor si burim primar të energjisë.

Lloji X: Qeniet Supreme Hyjnore ( Vetë PERENDIA ) që kanë arritur një kapacitet teknologjik maksimal, që e ka braktisur botën kozmike që ne njohim, që jeton dhe zhvillohet në "universe" jo-kozmike të cilin e kanë krijuar vetë, jashtë ligjeve tona të fizikës dhe kuantike, jashtë kapacitetit tonë të llogjikës dhe arsyetimit objektiv.

Hipotetikisht duke folur për këto qenie te nivelit superior, ata me të vërtetë mund të konsiderohet i Perëndive në kuptimin e ngushtë të fjalës.

Kush është aplikacioni më i mirë për treguesin e motit në Android

Posted: 01 Sep 2016 02:56 AM PDT

Unë kam të instaluar te Xperia app Accu weather. Nuk mbaj mënd që të më ketë paralajmëruar qoftë edhe një herë të vetme për motin në vijim në mënyrë të saktë. Kur binte shi, tregonte që po binte. Kur dilte diell, tregonte që është diell. Ama tre ditët në vazhdim thotë diell, e del shi, thotë shi, veç kur dielli të pjek si saç.

Mbi Oxhaket!

Posted: 30 Aug 2016 05:55 AM PDT

Alo alo :)


Jam e interesuar te vendos oxhak ne dhomen e ndenjes ne apartament. Vet ndertesa nuk e ofron vendin e duhur per te vene nje te tille, por kam degjuar qe se fundmi ka mundesi te sajohen oxhak me gas apo lende te tjera djegese qe nuk krijojne tym dhe ndotje, edhe pa pasur nje vend te mirfillte qe ne ndertimin e apartamentit. Jetoj ne hyrje ne pallat, me komshinj poshte e komshinj lart. A ka shance per oshak????

Nese keni info, me thoni dicka me shume.

Flm

Arrestohen 6 Terrorist të VV-së, për hedhje të bombave

Posted: 30 Aug 2016 03:40 AM PDT
Arrestohen 6 aktivistë të VV-së, dyshohen për hedhje të bombave

Policia e Kosovës ka arrestuar sot 6 zyrtarë të Lëvizjes Vetëvendosje, të cilët dyshohen se kanë hedhur bombat në Kuvendin e Kosovës. Policia gjithashtu ka gjetur tek aktivistët e VV-së armë automatike.

Dyshohet se në mesin e të arrestuarve është edhe Frashër Krasniqi, zëdhënës i Vetëvendosjes.

Edhe Prokuroria dhe Policia kanë dhënë sqarim zyrtar, ku janë konfirmuar arrestimet e zyrtarëve të VV-së, të të cilët janë gjetur edhe armë automatike.

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës në bashkëpunim me Policinë e Kosovës pas një hetimi intensiv lidhur me sulmin në Kuvendin e Republikës së Kosovës të kryer më 4 gush 2016, ka arritur të identifikojë të dyshuarit, të cilët kanë planifikuar, organizuar dhe ekzekutuar sulmin, si dhe kanë marrë përgjegjësinë për kryerjen e këtij sulmi.

Ky hetim kompleks është trajtuar me teknika dhe masa të specializuara të hetimit dhe sot me urdhëresë të GjykatësThemelore në Prishtinë është kryer kontrolli i 6 (gjashtë) lokacioneve në Prishtinë, ku janë arrestuar gjashtë të pandehur dhe janë shoqëruar dy persona tjerë. Ndaj gjashtë të pandehurve me iniciale; A.B, A.A, A.D, E.H, F.K dhe P.A është caktuar masa e ndalimit prej 48 orëve.

Gjatë zbatimit të urdhër-kontrollit, në cilësinë e provave materiale, janë sekuestruar: gjashtë armë zjarri, tre pushkë automatike, 2 revole, një karabinë, municion, si dhe dëshmi tjera materiale që ndërlidhen me rastin. Sendet e sekuestruara do të ekzaminohen nga ekspertët e fushave përkatëse, thuhet në njoftim.

Shpend Ahmetin mori mito kur punësoi 250 militantë partiakë

Posted: 27 Aug 2016 04:43 AM PDTPDK akuzon Shpend Ahmetin se mori edhe mito kur punësoi 250 militantë partiakë


GazetaExpress E shtune, 27 Gusht 2016 13:31


Partia Demokratike e Kosovës ka paralajmëruar se do ta padisë Shpend Ahmetin për punësimin e 250 militantëve partiakë. Veç kësaj, PDK ka denoncuar Ahmetin se ka marrë edhe mito kur ka punësuar militantët e Lëvizjes Vetëvendosje në Komunën e Prishtinës.

Sipas PDK, Shpend Ahmeti ka kryer katër vepra penale kur ka favorizuar anëtarët e Vetëvendosjes duke i punësuar në komunën e udhëhequr prej tyre.

"1. Shpend Ahmeti dhe të tjerët, me punësimin joligjor të mbi 250 militantëve kanë kryer vepër penale, keqpërdorim të detyrës zyrtare.

2. Shpend Ahmeti ka kryer vepër penale të ushtrimit të ndikimit joligjor.

3. Shpend Ahmeti në këtë mënyrë ka privuar të tjerët nga mundësia e barabartë.

4. Shpend Ahmeti dhe të të tjerët kanë kryer vepër penale të marrjes së mitos për këto punësime", thuhet në njoftimin e PDK'së.

Komunikata e plotë e PDK'së:

Partia Demokratike e Kosovës ditë më parë ka ngritur shqetësimin për veprimet inkriminuese të Komunës së Prishtinës, përkatësisht kryetarit të komunës Shpend Ahmeti për punësimet e paligjshme të mbi 250 militantëve partiak.

Këto punësime paraqesin favorizime të përkatësisë partiake dhe janë shkelje e rëndë ligjore.

Komuna e Prishtinës në vend të punësimeve sipas ligjit dhe meritokracisë, është shndërruar në vatër të nepotizmit politik dhe familjar.

PDK ka mbledhur dokumentacionin e plotë zyrtar për këto keqpërdorime flagrante, prandaj bëjmë me dije opinionin publik se në fillim të javës së ardhshme, Grupi i kuvendarëve komunalë të PDK-së në Prishtinë do të ngre kallëzim penal në Prokurrinë Speciale ndaj Shpend Ahmetit dhe krerëve të tjerë bashkëpjesëmarrës në ndërmarrjen e tyre inkriminuese.

Padia do të ngrihet mbi bazë të fakteve të pakontesturshme:

1. Shpend Ahmeti dhe të tjerët, me punësimin joligjor të mbi 250 militantëve kanë kryer vepër penale, keqpërdorim të detyrës zyrtare.

2. Shpend Ahmeti ka kryer vepër penale të ushtrimit të ndikimit joligjor.

3. Shpend Ahmeti në këtë mënyrë ka privuar të tjerët nga mundësia e barabartë.

4. Shpend Ahmeti dhe të të tjerët kanë kryer vepër penale të marrjes së mitos për këto punësime.

Ka ardhur koha që kryetari i kryeqytetit të përballet me shkeljet e shumta ligjore dhe mos të vazhdojë punën edhe më tutje si kryetar i arsyetimeve dhe i rrjeteve sociale. Prishtina ka nevojë për një kryetar që punon e jo për një kryetar që tërë mandatin qëndron duke u ankuar dhe duke e mbajtur peng zhvillimin e Prishtinës.

Sherbtori i dashuris është : Durimi .

Posted: 25 Aug 2016 10:43 AM PDT

Emri:  12.jpg    Shikime: 397    Madhësia:  118.6 KB
përshndetje i rrespektueshmi lexues .
Fotografitë e Bashkëngjitura
 

Lirohet Azem Syla nga paraburgimi

Posted: 25 Aug 2016 10:35 AM PDT
Lirohet Azem Syla nga paraburgimi (Dokument)

Më: 25 gusht 2016 Në ora: 18:47


Ish-deputeti i PDK-së, Azem Syla është liruar nga paraburgimi.

Indeksonline ka siguruar vendimin ku i pandehuri Syla është i detyruar të paraqitet në Policinë e Kosovës.

Related Posts :