Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ruaje këtë postim

“Mish i bardhë me susam” plus 7 more Kuzhina Shqiptare

loading...

“Mish i bardhë me susam” plus 7 more Kuzhina Shqiptare


Mish i bardhë me susam

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

The post Mish i bardhë me susam appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Ja sesi të dalloni mishin e freskët sipas llojit

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Në ditët e sotme është shumë e vështirë që të gjejmë mish të mirë dhe të freskët. Në jo pak raste biem pre e mashtrimit të tregtarëve duke blerë mish të ndenjur i cili nuk ka asnjë vlerë ushqyese, ndoshta dhe i dëmshëm për shëndetin tonë.

Por ja ku po iu sjellim disa këshilla shumë të thjeshta sesi të dalloni mishin sipas llojit të tij.

Mish i grirë

Mishin e grirë mënyra më e mirë për ta marrë të freskët është të qëndroni tek kasapi dhe ta merrni sapo të të grihet. Maksimumi që mund të qëndrojë mishi i grirë është 1 ose 2 ditë, çdo produkt tjetër i cili është i konservuar si mishi i grirë është i pasigurt.

Mëlçitë e viçit, qengjit apo pulës

Nëse dëshironi të blini mëlçi zgjidhja më e mirë është të drejtoheni tek dyqanet e mishit. Mëlçia konsumohet e freskët, dhe ngrirja e mëlçisë nuk është një zgjedhje e mirë. Mëlçia duhet të jetë e përgjakur dhe e butë në prekje kur ju e blini.

Mishi i shpendëve

Mishi i shpendëve duhet të jetë me ngjyrë të hapur, jo të errët. Nëse mishi i shpendëve si përshembull mishi i pulës, gjelit të detit është në ngjyrë jeshile të hapur atëherë kjo do të thotë se ky mish nuk është i freskët, por i vjetër.

Bifteku

Pjesa më e mirë e mishit të viçit duhet të jetë në ngjyrë të çelët, nëse bifteku ka ujë do të thotë që ka qenë i ngrirë dhe nuk ka asnjë shije.

Eskallop viçi apo rosto qengji

Ngjyra e kuqe e mishit tregon se mishi është i shëndetshëm dhe i freskët, nëse vini re njolla gri apo të zeza atëherë mishi është i ndenjur.

The post Ja sesi të dalloni mishin e freskët sipas llojit appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Biskota’’bredh’’ i vitit të ri

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Si të pini “me inteligjencë” alkool natën e Vitit të Ri dhe të mbeteni esëll

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Nëse keni planifikuar që natën e Vitit të Ri ta kaloni me miqtë ose familjen duke konsumuar alkool duhet të bëni disa veprime shumë të thjeshta në mënyrë që dita e nesërme mos t'ju gjejë në shtrat.

Një studim i ri britanik është marrë veçanërisht me këtë gjë. Ata kanë testuar trupin e njeriut se çfarë ndodh kur ai merr doza të larta alkooli dhe kanë dalë në disa rezultate shumë të nevojshme sesi duhet të veprojë çdo njeri pasi ka konsumuar më shumë alkool sesa duhet.

1. Konsumoni vezë të nesërmen

Gjëja e parë që duhet të bëni ditën pasi keni konsumuar alkool është të hani një vezë, pasi veza fal amoniacidit L-Cysterinë që e ka në sasi të larta, largon toksinat nga mëlçia.

2. Konsumoni 1 gotë ujë pas çdo racioni alkool që ju pini

Sa më shumë ujë që ju të keni në trup, aq më hidratuar do të jetë trupi. Në këtë mënyrë alkooli e ka shumë më të vështirë që të dehidratojë organizmin.

3. Një orë para gjumit mos konsumoni alkool

Nëse keni konsumuar alkool mos flini gjumë direkt sapo të shkoni në shtëpi, prisni 1-2 orë dhe në këtë mënyrë gjumi do të jetë më i rehatshëm.

4. Konsumoni alkool pasi të jeni ushqyer

Nëse pini alkool me stomak bosh atëherë stomaku juaj do të irritohet për shkak të alkool, por nëse ju ushqeheni atëherë proteinat dhe lëndët e tjera ushqyese do e ulin përthithjen e alkoolit në gjak.

The post Si të pini "me inteligjencë" alkool natën e Vitit të Ri dhe të mbeteni esëll appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Kofshë pule të mbushura

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

The post Kofshë pule të mbushura appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Sallatë festive me tuna

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

The post Sallatë festive me tuna appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Si të gatuani sallatën ruse ideale vetëm me dy përbërës të veçantë

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Sallata ruse është një nga sallatat më të shijshme në të gjithë botën. Sot po iu sjellim dy sekrete të vogla të cilat do e shndërrojnë sallatën ruse në kryefjalën e ditëve festive: limoni dhe uthulla!

Nëse sallatës ruse i shtoni këta 2 përbërës shija do të jetë fantastike.

Përbërësit:

  • 4 karota
  • 200 gr bizele
  • 4 patate
  • 50 gr kastraveca turshi
  • 3 vezë
  • Uthull
  • Kripë
  • Vaj ulliri
  • 300 gr majonezë

Përgatitja:

    1. Në fillim qëroni dhe lani karotat dhe patatet, prisni patatet në kubikë dhe karotat në formë rrethore.
    2. Në një tenxhere hidhni ujë dhe vendosni karotat të ziejnë, së bashku me patatet dhe bizelet.
    3. Pasi perimet janë zierë, fikni zjarrin dhe lërini të ftohet. Ndërkohë në një tenxhere të vogël zieni vezët.
    4. Për të patur shije perfekte të vezës duhet që 30 minuta para se të zieni vezët të hidhni uthull sipër.
    5. Hidhni në një enë të gjitha perimet, kastravecat e prerë, vaj ulliri, uthullën, lëng limoni dhe kripë.
    6. Majonezën dhe vezën i përziejmë në copa të vogla dhe shtojani sipër sallatës.
    7. Pjatën futeni në frigorifer dhe lëreni për 1 orë. Ju bëftë mirë!/shije

The post Si të gatuani sallatën ruse ideale vetëm me dy përbërës të veçantë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Mish i bardhë me mustarde (më i mirë se në cilindo restoran)

Posted: 29 Dec 2016 09:07 PM PST

Related Posts :