Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!

“10 gjërat që mund të bëni me bishtat e hudhrave të njoma” plus 2 more Kuzhina Shqiptare

loading...

“10 gjërat që mund të bëni me bishtat e hudhrave të njoma” plus 2 more Kuzhina Shqiptare


10 gjërat që mund të bëni me bishtat e hudhrave të njoma

Posted: 06 Jan 2017 09:07 PM PST

Bishtat e hudhrave të njoma mund të gjejnë përdorim njësoj si hudhrat, pasi janë shumë të shijshme dhe plot vlera ushqyese. Ja 10 mënyrat ku t'i përdorni shpejt dhe mirë:

  1. Hidhni disa copa në pestot me hudhra. Nëse jeni adhurues i hudhrave, lëreni mënjanë borzilokun dhe përdorni bishtat e hudhrave. Ose mund të përdorni gjysmë hudhra dhe gjysmë mase barishte që përdorni zakonisht.
  2. Hidhni disa copa të kavardisura në omëletën që përgatisni në mëngjes.
  3. Hidhni copa të prera në monedha të vogla dhe skuqini kur të përgatisni orizin.
  4. Prijini hollë disa bishta hudhrash të njoma dhe përizejini në uthull.
  5. Mund t'i piqni në grillë siç do të bënit më qepët e pjekura në grillë.
  6. Përdorini bishtat e copëtuara për salcën e mishit të pjekur në grillë dhe perimet e pjekura.
  7. Prejini bishtat në copa me gjatësi 10 cm dhe bëjini trushi.
  8. Skuqini dhe përdorini për t'ua shtuar picave sipër. Mos harroni të ruani vajin e mbetur për ta spërkatur picën.
  9. Gatuajini në zjarr të ngadaltë të gjithë bishtat e hudhrave.
  10. Përziejini copat e bishtave të hudhrave të njoma me një kallëp gjalpë për perime apo mish të pjekur në grillë./shije

The post 10 gjërat që mund të bëni me bishtat e hudhrave të njoma appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Ja pse duhet të hani më shumë patëllxhanë

Posted: 06 Jan 2017 09:07 PM PST

Patëllxhanët janë shumë ushqyes. Janë një nga ushqimet më të shëndetshme për trupin tonë në përgjithësi. Ata janë një burim i pasur i vitaminave, fibrave dhe shumë nutricionistë sugjerojnë që njerëzit të konsumojnë patëllxhanë në baza ditore.

Ja pse:

1: Konsumi i patëllxhanëve në mënyrë të rregullt ndihmon në parandalimin e mpiksjes së gjakut.
2: Vetëm nëse ata janë të gatuar si duhet mund të ulin kolesterolin e keq. Asnjëherë mos i skuqni patëllxhanët, ata duhet të piqen.
3: Patëllxhanët do t'ju ndihmojë në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe ushqejnë trurin.
4: Ata janë përdorur për kontrollin dhe menaxhimin e diabetit për shkak të përmbajtjes së lartë të fibrave të tretshme dhe përmbajtjes së ulët me karbohidrate.
5: Ata janë zgjidhja më e mirë kur është fjala për kontrollin e presionit të gjakut dhe lehtësimin e stresit.
6: Ata kanë pak kalori, vetëm 35 për një filxhan patëllxhan, nuk përmbajnë yndyrë dhe kanë shumë fibra.

The post Ja pse duhet të hani më shumë patëllxhanë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Bajaderë

Posted: 06 Jan 2017 09:07 PM PST

The post Bajaderë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Related Posts :