Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript!
Ruaje këtë postim

“Dhjetra herë” plus 1 more Poezi Shqip

loading...

“Dhjetra herë” plus 1 more Poezi Shqip


Dhjetra herë

Posted: 07 Jan 2017 02:20 PM PST

Dhe sot u gjenda n'atë gjendje
Ku shpirti prehet, në mërzi,
E zymtë jetë! E errët mbrëmje,
Të shoh nuk dua, asnjeri!

Dhe sot u gjenda n'atë gjëndje
Që e ka ndjerë çdo gjë e gjallë,
Të mos ndjesh gjë, mëngjes e mbrëmje
Madje dhe zemrën rrallë, shumë rrallë!

Kësaj i thonë vdekur mes të gjallësh
Gjithçka të shohësh pa e ndjerë,
Të hysh në gropë e prap të dalësh,
Dhe një dhe dy, me dhjetra herë!

Të prekësh veten me duart akull
Për të kuptuar që je në jetë,
Të pyesësh jetën, përse ke ardhur
Një herë, dy, tre edhe dhjetë!

E jashtë të shohësh që ka zbardhur
Edhe të thuash, sa paskam fjet'!

Poezi nga: Bledi Ylli

 

Jam përherë pranë teje

Posted: 07 Jan 2017 02:14 PM PST

Ti je krejt ndryshe nga të tjerat
si nata me ditën, ndryshe më je,
me sy rreth vetes i rrotullon erërat,
me shikimet e qeta, ciklone ngre!

Prej ciklonesh rrëmbehem si letër,
rreth teje rrotullohem prej shikimit therës,
me ëndrra prej ere shtroj shtretër,
zgjohem në luftë me mullinjtë e erës!

Netëve n’ëndrra jam me ty përherë,
dhe ditën në vegime jam prap me ty,
kthehem në ajër, kthehem në erë,
të prek ato buzë, të puth ata sy!

Poezi nga: Skender Laze Trebeshina

Related Posts :